ایلنا: در حالی که ویروس کرونا تا کنج اتاق های مردم رخنه کرده است در غیبت معنا دار دامپزشکی ایلام، گوشت قرمز با گاری توزیع می شود و این شاید در نوع خود قابل تامل‌ترین… ...
تاریخ مخابره: چهارشنبه 11 مارس 2020  |  زمان: 20:15 ب.ظ  | شماره خبر: 35137   

در حالی که ویروس کرونا تا کنج اتاق های مردم رخنه کرده است در غیبت معنا دار دامپزشکی ایلام، گوشت قرمز با گاری توزیع می شود و این شاید در نوع خود قابل تامل‌ترین عرضه گوشت باشد. به گزارش خبرنگار ایلنا، سازمان دامپزشکی به عنوان متولی نظارت بر ذبح و توزیع بهداشتی گوشت در منشور سازمانی خود چنین مقرراتی را وضع کرده است:  گوشت و آلایش آن باید توسط وسیله نقلیه مجاز حمل شود .   وسیله نقلیه و سردخانه آن باید قبل از حمل، به دقت تمیز، شستشو وضد عفونی شده باشد.   سطوح داخلی وسیله حمل باید از موادی تهیه شود که در مقابل خوردگی و پوسیدگی مقاوم باشد. وسیله نقلیه سردخانه دار باید طوری باشد که در طول حمل ونقل دمای مورد نیاز را فراهم کرده و محموله را در دمای مناسب نگهداری کند . همچنین دمای سردخانه باید بطور خودکار ثبت شود . چیدن لاشه گوشت و آلایش آن در سردخانه وسیله نقلیه باید طوری انجام گیرد که لاشه گوشت و آلایش آن با دیوارها وکف سردخانه مفروش از پالت تمیز و بهداشتی در تماس نبوده به طوری که هوای سرد بتواند به خوبی در داخل آن جریان داشته باشد .  گوشت و آلایش خوراکی که تازه و خنک شده باید در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد حمل شود .  گوشت و آلایش منجمد آن باید در برودت حداقل ۱۸ – درجه سانتیگراد حمل شود.   افرادی که به طور مستقیم با حمل و نقل گوشت و آلایش خوراکی در تماس هستند باید دارای کارت تندرستی بوده و اصول بهداشتی را رعایت کنند.   ظروف، وسایل وتجهیزات مورد استفاده در حمل ونقل ( پالت ، سبد ، وقلاب و ..) باید به خوبی تمیز وشستشو وضد عفونی شوند .   محموله های لاشه گوشت وآلایش خوراکی بسته بندی  وکارتنی بایستی به طور مجزا حمل و نقل شود .   در حمل و نقل بین استانی کانتینر وسیله حمل و نقل باید توسط دامپزشکی استان مبدا پلمپ و توسط دامپزشکی استان مقصد پلمب شود.  در همین راستا یک دکتر دامپزشک در مورد تأثیر حمل و نقل بر کیفیت گوشت می گوید :  در حمل و نقل گوشت تازه اگر دما و رطوبت نسبی فضای کانتینر کنترل شود، آسیبی به کیفیت گوشت وارد نمی شود. با توجه به محدودیت زمانی برای حمل و نقل گوشت تازه به دلیل فساد پذیری این ماده غذایی، اقدامات ذیل کمک زیادی در پیشگیری از کاهش کیفیت گوشت خواهد کرد:  1. استفاده از دمای 1- درجه سانتیگراد یعنی حداقل دمای ممکن برای گوشت تازه.  2. استفاده از پارچه آستری، که اصطلاحاً به آن کفن هم میگویند و یا پوشش پلاستیکی (از جنس پلیاتیلن) برای حفظ رطوبت گوشت و جلوگیری از خشک شدن و چروکیدگی سطح گوشت. ۳٫ مجهز بودن کانتینر به چنگک و ریل مخصوص برای آویزان کردن لاشه‌های گوشت و انباشته نکردن لاشه‌ها بر روی هم. در غیر این صورت در بین لاشه‌های گوشتی که روی هم انباشته شده‌اند، هوای سرد جریان پیدا نکرده و شرایط برای رشد و تکثیر میکروارگانیسم‌های سطحی گوشت فراهم می شود. حال با این همه توصیه و تاکید و هشدار و در شرایطی که آمارهای مبتلایان به کرونا در استان ایلام رو به افزایش است مدیرکل دامپزشکی ایلام ضمن پاسخگویی‌عدم نظارت و دلایل حمل گوشت غیر بهداشتی، حضورشان را برای نظارت کمی تا قسمتی پررنگ تر کنند.
لینک منبع خبر: اینجا کلیک کنید

خبر جدید  افتتاح فاز اول موزه دفاع مقدس ایلام در دهه‌ فجر امسال
0/5 (0 نقد و بررسی)
کانال تلگرام ما ما را از طریق کانال دنبال کنید.

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.